Lassila ja Tikanoja laajentaa palveluvalikoimaansa kaupan tukitoimintoihin: Spectra Yhtiöt Oy osaksi L&T:tä


Spectra osaksi Lassila ja Tikanojaa

Lassila & Tikanoja laajentaa palvelutarjontaansa kaupan alalla ostamalla Spectra Yhtiöt Oy:n osakekannan 1.7.2021. Yrityskaupan myötä L&T:n palveluvalikoima laajenee kaupan segmentissä merkittävästi. Perinteisten kiinteistö- ja kierrätyspalvelujen lisäksi tarjonta kasvaa muun muassa vartiointi-, pullonpalautus- ja hyllytyspalveluilla.

Spectra Yhtiöt Oy on suomalainen perheyritys, joka huolehtii suurimpien suomalaisten päivittäistavarakauppojen ja kauppakeskusten ylläpito- ja tukitoiminnoista. Spectran liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa ja se työllistää 200 työntekijää Etelä-Suomen ja Kuopion alueella.

”Yritysoston myötä olemme jatkossa entistäkin kiinnostavampi ja ketterämpi kiinteistöpalvelukumppani kaupan alalla. Laajemman palveluvalikoiman avulla pystymme tarjoamaan kaupoille todella kattavan palvelukokonaisuuden yhden luukun periaatteella. Tavoitteenamme on olla Suomen houkuttelevin kumppani kaupan segmentissä”, sanoo L&T:n siivous- ja tukipalvelujen liiketoimintajohtaja Antti Niitynpää.

Kaupan myötä myös Spectran nykyiset asiakkaat saavat entistä laajemman palvelutarjonnan. Kauppa ei aiheuta muutoksia nykyisten asiakkaiden sopimuksiin tai palveluun, vaan työt jatkuvat entiseen tapaan ja yhteyshenkilöt pysyvät samoina.

”Meille on tärkeää, että perheyrityksemme yli 20 vuoden työ saa arvoisensa jatkajan, ja uskomme, että L&T on tähän oikea valinta”, sanoo Spectran hallituksen puheenjohtaja Hannu Plaketti.

Myös L&T:lle kauppa on luonteva jatkumo tukipalvelujen kehitystyölle. Yritysosto edistää yrityksen strategisia tavoitteita kannattavan kasvun toteuttamisessa.

”Spectra on hyvin hoidettu yritys, joka jakaa kanssamme samanlaisen arvomaailman, mitä tulee esimerkiksi toiminnan kehittämiseen sekä asiakas- ja henkilöstökokemuksen parantamiseen. Spectralla on vankka osaaminen kaupan alan tukipalveluista ja hyvät toimintamallit, joita lähdemme jalostamaan eteenpäin yhteistyössä Spectran henkilöstön kanssa. Vahvan perustan päälle pystymme tuomaan lisäarvoa muun muassa kiertotalousosaamisella, Vastuullisempaa siivousta -kehitysohjelmalla ja systemaattisella kehitystyöllä”, Niitynpää kertoo.

Spectran henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.

Lisätietoja:
Antti Niitynpää
siivous- ja tukipalvelujen liiketoimintajohtaja
Lassila & Tikanoja
0400 231 167
antti.niitynpaa@lassila-tikanoja.fi

Hannu Plaketti
Hallituksen puheenjohtaja
Spectra Yhtiöt Oy
044 047 2153
hannu.plaketti@spectra.fi

Jaa somessa: